Mobile barrierer

Mobile systemer til højvandsbeskyttelse kommer i mange forskellige udformninger. De har alle til formål at beskytte mod oversvømmelse under ekstremt vejr.

Mobile barrierers funktioner

Mobile barrierer kan bruges for eksempel i havneområder, i områder med følsom industri - stort set alle steder, hvor bebyggelse eller andre værdier skal beskyttes mod oversvømmelse fra åer, bælt, hav eller fjord.

Fælles for alle de mobile barrierer er, at de kun kommer i brug ved ekstremt vejr. Afhængigt af, hvilken type mobil beskyttelse, det drejer sig om, er der brug for et større eller mindre frivilligt eller professionelt beredskab til at stille det op. Og igen afhængigt af typen af barriere er der brug for regelmæssig vedligeholdelse og plads til opbevaring.

Typer af mobil beskyttelse mod oversvømmelse

Mest kendt er nok de traditionelle sandsække, der kan bruges stort set overalt.

Inden for de senere år er det også blevet mere almindeligt at anvende water-tubes. Det er rør af armeret plast, som fyldes med vand, sand eller luft, og lægges ud som værn mod indtrængende vand.

Water tubes og mobile barrier i plast tåler dog kun i begrænset omfang bølgepåvirkning. På havne, kajer eller andre steder, hvor bølgepåvirkningen er kraftig, bruger man derfor i stedet betonelementer eller midlertidige højvandsvægge, som består af stopler med flytbare skot eller planker i mellem.

Få mere information

Her kan du læse en uddybende beskrivelse af mobile barrierer

Hent PDF: Mobile barrierer