24/00641 Høring: Ansøgning om tilladelse til reparation af eksisterende hård kystbeskyttelse ved Springforbi, Lyngby-Taarbæk Kommune

Kystdirektoratet har modtaget en ansøgning om tilladelse til reparation og renovering af dele af en eksisterende skråningsbeskyttelse, som beskytter en kystnær sti ved Springforbi (matr. nr. 3co, 72 og 4 Taarbæk By, Taarbæk), Lyngby-Taarbæk Kommune

Det eksisterende kystbeskyttelsesanlæg er anlagt i perioden 1920-1980. Hele strækningen, hvor der er en kystnær sti, og hvor der er en skråningsbeskyttelse ud for denne, er på ca. 1,3 km. Det er på to delstrækninger, hvor reparationerne skal ske. Der er givet tilladelse til et tilsvarende projekt inden for strækningen i 2015. Dengang blev der stillet vilkår om kompenserende fodring. Dette vilkår fastholdes ift. mængde og placering.

Kystdirektoratet behandler sagen efter kystbeskyttelseslovens § 3, stk. 1, jf. § 3, stk. 5 i kystbeskyttelsesloven (LBK nr. 73 af 18/01/2024).
Vi skal vurdere, om der skal udarbejdes en konsekvensvurdering i henhold til bekendtgørelse om administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter for så vidt angår kystbeskyttelsesforanstaltninger samt etablering og udvidelse af visse anlæg på søterritoriet (BEK nr. 654 af 19/05/2020).

Vi skal samtidig afgøre, om projektet kræver en vurdering af virkningen på miljøet i henhold til bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 4 af 03/01/2023).

Det skal bemærkes, at det skema som er udfyldt og vedlagt ansøgningen er udtryk for ansøgers vurdering og oplysninger, til brug for Kystdirektoratets VVM-screening. Kystdirektoratet har endnu ikke VVM-screenet projektet. Kystdirektoratet har foretaget en indledende vurdering ift. påvirkning af havstrategiens deskriptorer og vandplanlægningen.

Bemærk om Natura 2000 og bilag IV-arter
Vi kan oplyse, at det ansøgte projekt vil finde sted ca. 250 m fra Natura 2000-område nr. 144, Nedre Mølleådal og Jægersborg Dyrehave. Projektet finder sted ved kysten øst for området. Der er jernbane og vej imellem projektet og Natura 2000-området. Der er 15 km til det marine Natura 2000-område nr. 142, Saltholm og omliggende.
På baggrund af projektets karakter, omfang og placering er det Kystdirektoratets umiddelbare vurdering, at det ansøgte projekt ikke væsentligt vil påvirke Natura 2000-områderne.

Inkluderet lovgivning
En tilladelse efter kystbeskyttelsesloven erstatter tilladelser og dispensationer efter anden lovgivning, jf. kystbeskyttelseslovens § 3 a, herunder ift. fredninger og fredskov. Projektstrækningen grænser op til fredskov. Derfor er høringen sendt til Miljøstyrelsen Sjælland. Endvidere grænser projektstrækningen op til arealfredningen Tårbæk Strandvej, hvilket er årsagen til, at høringen også er sendt til Fredningsnævnet for Nordsjælland.

Eventuelle bemærkninger bedes indsendt senest 19. april 2024. Henvis da venligst til j.nr. 24/00641.

Vi gør opmærksom på, at der er åbenhed i Kystdirektoratets sagsbehandling, og at indkomne høringssvar er omfattet af reglerne om aktindsigt. For god ordens skyld skal vi desuden oplyse, at jeres høringssvar, vil kunne optræde i Kystdirektoratets afgørelse, som blandt andet offentliggøres på vores hjemmeside. Derudover vil indkomne bemærkninger blive videresendt til ansøger.

Ansøgning - Springforbi Lyngby - Taarbæk Kommune

Yderligere information

E-mail: KDI@kyst.dk
Telefonnr.: 99 63 63 63