I morgen bliver der udvekslet holdninger, viden og naturglæde i Hirtshals. For Naturmødet løber nemlig af stablen, og her kan du møde Naturstyrelsen og Kystdirektoratet i stand 25.
I år sætter vi fokus på friluftsliv og på de mange partnerskaber, som Naturstyrelsen har med kommuner, organisationer, foreninger og frivillige.
Du kan også blive klogere på, hvordan strand og vand må bruges til fiskeri, surfing og havsvømning eller hoppe med på en guidet tur langs vandet sammen med medarbejdere fra Kystdirektoratet.
Deltag desuden i et vendespil for børn og voksne om aktiviteter på stranden og i klitterne. Find ud af, hvad der er tilladt i strand- og klitfredningslinjerne. Må du f.eks. blive gift på stranden eller tænde et bål?
Program for stand 25
Standen rummer mange aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Der bliver rig mulighed for at kaste med vandrestøvler og vinde vandreture, og børnene kan også sendes på snitteværksted om fredagen.
Der vil være følgende oplæg:
Torsdag: Kl. 17.15-18.00:
Adgang til sol og vind styrker krop og sind.
Hvordan kan man give mennesker, der lever med psykiske vanskeligheder, oplevelser i naturen? Her præsenterer Landsforeningen SIND og Naturstyrelsen deres erfaringer fra et partnerskab. Samtale mellem naturvejleder i Naturstyrelsen, Jes Aagaard, og næstformand i SIND, Bente Helms. Herefter vil der være en fælles aktivitet for publikum med kunster Inge Tranter.
Fredag: Kl. 11.00-11.20:
Naturoplevelser for alle – alle ud i naturen.
Det skal være nemt for alle at finde inspiration til at planlægge en tur i naturen – også selvom man har et handicap. Derfor er Naturstyrelsen partner i projektet ’Natur for alle’, der arbejder for, at der på udinaturen.dk kan findes information om tilgængelige ruter i hele landet. Kom og hør hvordan din kommune kan være med. Oplæg ved projektleder Lærke Falstaff, Videnscenter om handicap og projektleder for udinaturen.dk, Anna Schouboe Thøgersen, Naturstyrelsen.
Fredag kl. 14.30-15.00:
Hvordan kan Danmarks Naturstier, Danske Naturparker og de danske nationalparker berige hinanden.
Med en kort intro til det kommende projekt ’Danmarks Naturstier’ drøftes det, hvordan de tre programmer kan spille hinanden stærke og kvalificere hinanden. Debat med direktør i Friluftsrådet, Winni Grosbøll, borgmester i Hjørring Kommune, Søren Smalbro, chef for Nationalpark Mols Bjerge, Birgitte Lamp og vicedirektør i Naturstyrelsen, Signe Nepper Larsen.
Se også stand 55 eller LIFE-standen
Ud over den fælles stand på hovedstrøget kan man også blive klogere på Kystdirektoratets arbejde på stand 55.
Her vil de nemlig udfolde deres nye ’formidlingstrailer’, Bølge Bob, hvor man kan høre om sandfodring, højvandsstatistikker, prøve at sigte sand og se det gennem et mikroskop eller blive udfordret i et lille spil om de dilemmaer, der opstår ved en oversvømmelse og sætte en mønt på dem, du først vil redde.
Naturstyrelsen er også repræsenteret på LIFE-standen, hvor man kan dykke ned i LIFE-projekter, der skal forbedre naturtilstanden og biodiversiteten i Natura 2000-områder.
Naturmødet strækker sig over tre dage, og slutter den 13. maj. Mødet åbnes af statsminister Mette Frederiksen torsdag den 11. maj kl. 14.00.