Praktik på kysten

- med plads til læring, fordybelse og store naturoplevelser.

Rune Kjærsgaard

- under uddannelse som professionsbachelor i Katastrofe- og risikomanegement.

Jeg valgte en praktikplads hos Kystdirektoratet, fordi jeg gerne vil arbejde med naturen. At arbejde med klima, kyster og havvandstigninger passer godt til min uddannelse. Det har været super fedt at være en del af Kystdirektoratet.

Fra teori til praksis

Praktikken var relevant for min uddannelse, og det har været enormt spændende.

Jeg har fået min teoretiske viden omsat til noget brugbart. F.eks. har jeg holdt oplæg om det, jeg fandt ud af undervejs. Jeg har lært, hvordan man får sit arbejde til at være en håndgribelig og vigtig del af en organisation.

Jeg havde ikke en fast opgave fra start, men har derimod skabt den ud fra hvad jeg kunne bidrage med. Der har været åbenhed til at diskutere tingene, og jeg er blevet involveret i de eksisterende opgaver.

Kolleger, kyster og solnedgange

Mine kolleger har været meget åbne og budt mig velkommen. Jeg er blevet inviteret med ud på ture på kysten, til oplæg og deltaget i undervisning.

Når man tænker på staten, så ser man det måske som en stor enhed, der kan være svær at navigere i. Sådan har jeg ikke oplevet det. I stedet har jeg mødt en masse mennesker, der er engagerede i deres opgaver, og løser dem ud fra nogle økonomiske og lovmæssige rammer.

Jeg kommer fra København, og det har været en fed oplevelse at være i Vestjylland. Her er der åben himmel, og man kan følge solnedgangen hele vejen.
Det har været lidt af en øjenåbner. Her sker meget mere, end jeg forestillede mig.