Fra livet i storbyen til solnedgange i Vestjylland

Et pulserende storbyliv blev byttet ud med Fjaltrings landsbyliv med natur, frihed til familie- og foreningsliv og en fast stilling til Nikolai.

Jeg hedder Nikolai, og jeg bor i Fjaltring, en lille landsby ved Vesterhavet, med min datter på 14 mdr. og min kone, Tilde. Jeg er oprindeligt fra Silkeborg og min kone er fra Ringkøbing. Vi har begge boet i København i 7-8 år, inden vi flyttede til Vestjylland. I København studerede jeg naturgeografi på Københavns Universitet, og jeg levede et kulturelt og socialt storbyliv.

Jobbet ved kysten trak familien vestpå

Kystdirektoratet var min indgangsbillet til Vestjylland, hvor jeg var i studiepraktik. Jeg skrev også speciale hos Kystdirektoratet, og det krævede, at jeg boede i området, da jeg observerede et revlehul på Ndr. Thorsminde Tange. Tilde flyttede med vestpå til Fjaltring, hvor vi lejede et hus i et år. Vi flyttede aldrig tilbage til København, og vi købte hus i Fjaltring allerede inden, jeg fik et fast job som kysttekniker i Kystdirektoratet, hvor jeg arbejder med kystteknik. Et vigtig del af mit arbejde er at forstå, hvordan kysterne udvikler sig, så vi kan beskytte kysterne mod oversvømmelser og erosion.

Fast job, frihed og foreningsliv i Fjaltring

Det er et stort plus, at jeg fik et fast job i Kystdirektoratet, men var mange årsager til, at vi valgte at bo i netop Fjaltring. Der er et stærkt socialt sammenhold på tværs af alle aldre, hvor vi hilser på hinanden og hjælpsomheden er stor.

Naturen i området passer godt til vores fritidsinteresser, som i høj grad er relateret til Vesterhavet – surfing, fiskeri, ro, gåture, solnedgange, strandture og vinterbadning. Vi har en stor have med drivhus og køkkenhave, hvor vi forsyner os med grøntsager fra egen have og lærer vores børn om dette - noget vi selv har savnet i vores barndom. Beslutningen om at flytte herud har især givet mening, efter vi fik barn.

Huspriserne giver mulighed for en større økonomisk frihed for vores familie. Lige nu hjemmepasser min kone vores datter, fordi hun har lyst og mulighed for det. Der er f.eks. ikke ventelister til babysvømning, og man kan næsten altid leje en badmintonbane eller en indendørs fodboldbane.

Kystdirektoratet er en god arbejdsplads for mig, fordi jeg har en passion for kysterne, også i min fritid. Ordsproget ”Life’s a beach” passer meget godt på min tilværelse, som nu er mere ”i tro med naturen”. Fleksibiliteten med arbejdstiderne er meget vigtig for mig. Jeg tilrettelægger min arbejdsuge, så det er mest effektivt både for Kystdirektoratet og privatlivet – det er virkelig fedt.

Fakta om Nikolai

Uddannelse:
Naturgeografi, Københavns Universitet

Job:
Kysttekniker i Kystdirektoratet, Lemvig

Privat:
Bor i Fjaltring, gift med Tilde, har en datter

Fritidsinteresser:
Surfing, vinterbadning, gåture, fiskeri