2. offentlighedsfase vedr. omlægning og udvidelse af sejlrenden til Nakskov Havn, Lolland Kommune

Hermed offentliggøres miljøkonsekvensrapporten for omlægning og udvidelse af sejlrenden til Nakskov Havn, Lolland Kommune.

Kort beskrivelse af forløbet

Nakskov Havn ønsker som bygherre at omlægge og udvide sejlrenden igennem Nakskov Fjord for at skabe mere optimale besejlingsforhold samt fremtidssikre havnen. Sejlrenden vest for Enehøje vil blive opgraderet således, at besejlingsforholdene vil være mindst lige så gode som i den del af sejlrenden, der ligger øst for Enehøje. Desuden vil udretningen i etape 1 og udvidelsen i etape 2 medføre, at sejlrenden i det pågældende område fra sving 1 til 3 reduceres fra et areal på ca. 13,25 ha til et areal på ca. 10,68 ha og at sejlafstanden, og dermed sejltiden, gennem Natura 2000 området reduceres.

Bygherre har søgt om anlægstilladelse efter kystbeskyttelsesloven hos Kystdirektoratet. Bygherre bad i den forbindelse om, at ansøgningen skulle være omfattet af miljøvurderingslovens § 19, stk. 4, hvorfor der skulle udarbejdes en miljøkonsekvensrapport for projektet.

Som en del af processen har sagen været fremlagt i 1. offentlighedsfase i perioden fra den 27. maj til den 16. juni 2019. Til grund for miljøkonsekvensrapporten ligger bl.a. de bemærkninger, der indkom i 1. offentlighedsfase.

Miljøkonsekvensrapporten er nu udarbejdet af bygherre og klar til offentlig høring. Af rapporten fremgår det, at projektet ikke vil medføre væsentlige negative miljøpåvirkninger hverken i anlægs- eller driftsfasen.

På den baggrund igangsætter Kystdirektoratet hermed 2. offentlighedsfase. Miljøkonsekvensrapporten og bilagsrapport samt ansøgning kan findes nederst på siden.

Miljøkonsekvensrapporten

Kystdirektoratet finder, at den udarbejdede miljøkonsekvensrapport, indeholdende en Natura 2000 konsekvensvurdering, belyser projektets miljømæssige konsekvenser tilstrækkeligt til, at der på baggrund af rapporten kan træffes afgørelse om godkendelse af projektet efter kystbeskyttelsesloven (tilladelsen efter kystbeskyttelsesloven erstatter en tilladelse efter miljøvurderingslovens § 25). Det er i den forbindelse bl.a. vægtet, at projektet ikke vil medføre en negativ påvirkning af bevaringsstatus eller hindre opnåelse af gunstig bevaringsstatus for de arter og naturtyper, som er udpeget for Natura 2000 området.

Høringsperiode

Miljøkonsekvensrapporten er fremlagt i 8 uger i perioden fra den 29. juni 2022 til og med den 24. august 2022. Herefter vil indkomne bemærkninger blive behandlet af Kystdirektoratet.

Hvilke muligheder har du?

Hvis du har bemærkninger til miljøkonsekvensrapporten, skal de sendes skriftligt til Kystdirektoratet, Kystzoneforvaltning, Højbovej 1, 7620 Lemvig eller som e-mail på avi@kyst.dk. Anfør venligst j.nr. 20/04867.

Bemærkninger skal være Kystdirektoratet i hænde senest den 24. august 2022. Vær opmærksom på, at hvis I sender jeres bemærkninger med Postnord, som almindeligt brev, kan det være op til fem dage undervejs.

De indkomne bemærkninger behandles efterfølgende og lægges til grund for Kystdirektoratets endelige stillingtagen til projektet.

Vi gør opmærksom på, at der er åbenhed i Kystdirektoratets sagsbehandling, og at indkomne bemærkninger er omfattet af reglerne om aktindsigt. For god ordens skyld skal vi desuden oplyse, at indkomne bemærkninger, vil kunne optræde i Kystdirektoratets afgørelse, som blandt andet offentliggøres på vores hjemmeside.

Hvor kan du få flere oplysninger?

Spørgsmål vedrørende miljøkonsekvensrapporten kan rettes til Anne Villadsgaard, på e-mail avi@kyst.dk eller telefon 91 33 84 25.

 

Bilag:

Miljøkonsekvensrapport sejlrende Nakskov Havn (4 MB)

Bilag MKR sejlrende Nakskov Havn (21 MB)

Afgrænsningsnotat sejlrende Nakskov Havn (386 KB)

Ansøgning sejlrende Nakskov Havn (18 MB)

Yderligere information

Medarbejder: Anne Villadsgaard
E-mail: avi@kyst.dk
Telefonnr.: 91 33 84 25