Høring - ansøgning om tilladelse til etablering af et badeområde med broer og platforme, samt vandlegeplads ved nedslagspunkt 2, Fjellerup, Norddjurs Kommune

Kystdirektoratet har modtaget en ansøgning fra Norddjurs Kommune om tilladelse til etablering af et badeområde bestående af en udvidelse af den eksisterende badebro med en ekstra bro, samt opholds- og badeplatforme, og en vandlegeplads, beliggende Klitvej 3 og 5, Glesborg, matr.11x og 11t Fjellerup By, Fjellerup, Norddjurs Kommune.

Denne ansøgning vedrører alene de anlæg på søterritoriet, som kræver tilladelse efter kystbeskyttelsesloven.

Kystdirektoratet behandler ansøgningen efter kystbeskyttelseslovens § 16 a, stk. 1, nr. 2 (LBK nr. 705 af 29. maj 2020). 

Vi skal vurdere, om der skal udarbejdes en konsekvensvurdering i henhold til bekendtgørelse om administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter for så vidt angår kystbeskyttelsesforanstaltninger samt etablering og udvidelse af visse anlæg på søterritoriet (BEK nr. 654 af 19/05/2020). 

Vi skal samtidig afgøre, om projektet kræver en vurdering af virkningen på miljøet i henhold til bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr. 1976 af 27/10/2021). 

Bemærk om screening/VVM:

Vi skal bede hørings- og orienteringsparterne oplyse om eventuelt kendskab til eller vurdering af, om der er andre projekter omfattet af miljøvurderingsloven, og om der er screenet eller skal screenes, samt om projektet udløser krav om VVM. Desuden bedes oplyst om kumulative forhold, som ikke er tilvejebragt i ansøgningen. 

Vi kan oplyse, at det ansøgte projekt vil finde sted i Natura 2000 område nr. 263 ” Nordvestlige Kattegat”. 

Vi kan desuden oplyse, at der er kendskab til forekomst af bilag IV arten marsvin i området. 

Projektet vurderes ikke at stride mod havplanen, hvor projektområdet er udpeget til Natur- og miljøbeskyttelsesområder (N) - N151. 

Eventuelle bemærkninger bedes indsendt senest 13. september 2022. Henvis da venligst til sagsnummer 22/18912.

Vi gør opmærksom på, at der er åbenhed i Kystdirektoratets sagsbehandling, og at indkomne høringssvar er omfattet af reglerne om aktindsigt. For god ordens skyld skal vi desuden oplyse, at jeres høringssvar, vil kunne optræde i Kystdirektoratets afgørelse, som blandt andet offentliggøres på vores hjemmeside. Derudover vil indkomne bemærkninger blive videresendt til ansøger.

Ansøgning - Fjellerup - nedslag 2

Yderligere information

Medarbejder: Lotte Beck Olsen
E-mail: lbo@kyst.dk
Telefonnr.: 91 33 84 32