Høring: Ansøgning om udvidelse af Løgstør Lystbådehavn, Vesthimmerland Kommune

Kystdirektoratet indkalder ideer og forslag i forbindelse med miljøkonsekvensvurdering (VVM) for udvidelse af Løgstør Lystbådehavn. I høres hermed idet I vurderes at være berørte myndigheder (samt vores faste høringsparter).

Vesthimmerlands Kommune har som bygherre ansøgt om en udvidelse af Løgstør Lystbådehavn. Havneudvidelsen udføres ved at etablere en ny stenmole som en forlængelse af den eksisterende østlige molearm ved indgangen til den nuværende lystbådehavn. Stenmolen placeres ca. 40 m foran kajen med muligheden for at etablere træbroer langs molens inderside og langs landdelen. Molen afsluttes med et rundt eller rektangulært molehoved. Indenfor dækmolen vil de nye broanlæg sikre ca. 63 nye havnepladser af varierende størrelser.

 

Bygherre har efter miljøvurderingslovens (LBK nr 1976 af 27/10/2021) § 19 stk. 4, anmodet om, at der udarbejdes en miljøkonsekvensrapport for projektet. Det betyder, at der skal udarbejdes en miljøkonsekvensrapport (VVM) af projektet. Kystdirektoratet skal på baggrund af blandt andet rapporten træffe afgørelse om, hvorvidt projektet kan realiseres eller ej efter miljøvurderingsloven og kystbeskyttelsesloven (LBK nr. 705 af 29/05/2020).

 

Derfor omfatter denne høring også den høring, som Kystdirektoratet normalt foretager i forbindelse med sager efter kystbeskyttelsesloven. I bedes derfor også fremsende jeres generelle bemærkninger til det konkrete anlægsprojekt efter kystbeskyttelsesloven.

 

Ansøgningen, debatoplægget, og udkastet til afgrænsningsnotat er vedhæftet, og kan også findes på Kystdirektoratets hjemmeside under offentliggørelser på søterritoriet: https://kyst.dk/offentliggoerelser/

 

At projektet er omfattet af miljøvurderingsloven indebærer, at offentligheden og berørte myndigheder skal have mulighed for at fremkomme med kommentarer til  projektet til brug for udarbejdelsen af myndighedens afgrænsningsnotat. Notatet skal i relevant omfang forholde sig til de forhold, som har været fremdraget af offentligheden. Det endelige afgrænsningsnotat vil blive udarbejdet efter 1. offentlighedsfase. I bedes forholde jer til de emner i notatet, som berører jeres kompetenceområder.

 

Oversigt over berørte myndigheder, og emner (ikke udtømmende)

Miljøstyrelsen

Natura 2000, bilag IV arter, vandplaner, havstrategi

Søfartsstyrelsen

Sejladssikkerhed, påvirkninger på sejlrenden

Søfartsstyrelsen – havplans sekretariatet

Havplanen

Slots- og Kulturstyrelsen og Moesgaard Museum

Marinarkæologiske forhold, fredede bygninger, kulturarv

Vesthimmerland Kommune

Natura 2000, bilag IV arter, kulturarv, vandplaner, trafikale forhold

Trafikstyrelsen

Evt. kumulation med andre projekter

Forsvarsministeriets ejendomsstyrelse

Militære interesser

Bolig- og planstyrelsen

Planer

Fiskeristyrelsen

Fiskeriinteresser

 

Jeres bemærkninger til projektet og til den kommende miljøkonsekvensrapport skal sendes kdi@kyst.dk med følgende tekst i emnefeltet: 21/12111 Udvidelse af Løgstør Lystbådehavn eller Kystdirektoratet, Højbovej 17620 Lemvig, Att. Lotte Beck Olsen Mrk. 21/12111 Udvidelse af Løgstør Lystbådehavn.

Bemærkningerne skal fremsendes senest den 12.maj 2022.

Spørgsmål vedr. projektet og miljøkonsekvensvurderingen kan rettes Lotte Beck Olsen  Tlf. 91 35 84 32, e-mail lbo@kyst.dk

Vi gør opmærksom på, at der er åbenhed i myndighedernes sagsbehandling, og at indkomne høringssvar er omfattet af reglerne om aktindsigt. For god ordens skyld skal vi desuden oplyse, at jeres høringssvar, vil kunne optræde i vores afgørelse, som blandt andet offentliggøres på vores hjemmeside. Derudover vil indkomne bemærkninger blive videresendt til ansøger.

Hvis vi ikke har modtaget jeres bemærkninger inden fristens udløb, går vi ud fra, at I ikke har bemærkninger til ansøgningen og lægger dette til grund i den videre sagsbehandling.

21-12111 Ansøgning inkl. bilag.pdf 

21-12111 Udkast til afgrænsningsnotat.pdf

21-12111 Ideoplæg løgstør marina april 22.pdf

Yderligere information

Medarbejder: Lotte Beck Olsen
E-mail: lbo@kyst.dk
Telefonnr.: 91 33 84 32