Høring: Ansøgning om bypass af rent oprensningssediment ved Bjerre Strandpark, Fredensborg Kommune

Kystdirektoratet har modtaget en ansøgning om tilladelse til bypass af ca. 2.000 m3 oprensningssediment ca. hver 5. år, fra Bjerre Strandpark bag bølgebryderen, Fredensborg Kommune.

Formålet er at opnå en dybde ved badeanlægget, så der er mulighed for at bade og svømme ved anlægget, som før bølgebryderen blev bygget i 2007.

Bypass området 16/04944 der ligger tæt op af oprensnings området vil blive benyttet til bypass. Det medføre maximalt et gennemsnitlig lag forøgelse på 1,1 cm. der udbringes hver 5. år. Normalt udbringes maximalt et gennemsnitlig lag på 1,7 cm. pr. år.

Kystdirektoratet ser ikke de store problemstillinger i denne sag, da det er små mængder, der tilføres et allerede eksisterende bypass område, kun få meter fra oprensningsstedet.

Kystdirektoratet behandler ansøgningen efter kystbeskyttelseslovens § 16 b, stk. 1 nr. 1 (LBK nr. 705 af 29/05/2020).

Vi skal vurdere, om der skal udarbejdes en konsekvensvurdering i henhold til bekendtgørelse om administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter for så vidt angår kystbeskyttelsesforanstaltninger samt etablering og udvidelse af visse anlæg på søterritoriet (BEK nr. 654 af 19/05/2020).

Det kan oplyses, at projektet ligger udenfor Natura 2000-område.

Eventuelle bemærkninger bedes indsendt senest 20. juli 2020

Vi gør opmærksom på, at der er åbenhed i Kystdirektoratets sagsbehandling, og at indkomne høringssvar er omfattet af reglerne om aktindsigt. For god ordens skyld skal vi desuden oplyse, at jeres høringssvar, vil kunne optræde i Kystdirektoratets afgørelse, som blandt andet offentliggøres på vores hjemmeside. Derudover vil indkomne bemærkninger blive videresendt til ansøger.

 Ved henvendelse om sagen venligst oplys sagsnummer 20/02038

Hørrings dokument med div. bilag.

Yderligere information

Medarbejder: Ejgil Houmaa
E-mail: eho@kyst.dk
Telefonnr.: 91 33 84 35