Ny skabelon til risikostyringsplaner for oversvømmelse

Publiceret 11-06-2020

Kystdirektoratet har netop færdiggjort en skabelon, som kan bruges i det konkrete arbejde med udarbejdelse af risikostyringsplanen i den enkelte kommune.

Skabelonen er et supplement til den vejledning, som blev udgivet i februar måned beregnet til de kommuner, der er udpeget som særligt oversvømmelses-truede risikoområder efter EU’s oversvømmelsesdirektiv.

- De udpegede kommuner er forskellige og har forskellige udfordringer, så derfor findes der naturligvis ikke en facitliste, som alle umiddelbart kan bruge. Men den skabelon, som vi netop har færdiggjort, er en god tjekliste, som sikrer, at risikostyringsplanen kommer rundt om alle nødvendige aspekter for at være fyldestgørende og effektiv, siger geofysiker og projektleder Kaija Jumppanen Andersen fra Kystdirektoratet.

Hun anbefaler i øvrigt vejledningen i risikostyringsplanlægning og skabelonen som gode redskaber også til brug i kommuner, som ikke er udpeget i henhold til oversvømmelsesdirektivet, men som er udfordret af stigende vandstande og fremtidige oversvømmelser.

 Skabelonen kan hentes her https://oversvommelse.kyst.dk/planperiode-2016-2021/plantrin-3/

Yderligere information:

Ane Høiberg Nielsen

Områdechef
Kystdirektoratet